Populære bruksområder for forbrukslån

Billige smålån kan brukes til hva som helst.

Et forbrukslån kan egentlig brukes til hva du måtte ønske. Hva er egentlig de meste populære områdene som folk bruker et lån til?

Hva bruker folk egentlig et forbrukslån til?

Det er ikke noe en kan slå opp i statistikkene, for det finnes ingen statistikk over dette. Men, det finnes likevel en rekke undersøkelser, som forteller om hva folk bruker et lån til. Et forbrukslån er jo i utgangspunktet, og som navnet tilsier, et lån til forbruk. Og det er da fortsatt mange som bruker lånet til nettopp forbruk. Men forbruk er ikke det folk flest bruker pengene til. En av fordelene med et forbrukslån, er at du selv bestemmer hva du vil bruke lånet til. Så har du lyst på en lang ferie, fornye garderoben, betale ut kredittkortene eller kanskje kjøpe en båt, så er det ingen som sier noe til det. Det selvsagt viktig å huske på at pengene er et lån og lån koster penger. Før du signerer på lånet bør derfor sikre deg at du har økonomi til å betale de månedlige ytelsene.

En annen ting som er viktig er å finne et lån som ikke koster mere enn nødvendig. Det er mange tilbud på nettet og mange aktører å velge blant. Du kan låne helt opp til kr 500 000 hos de fleste. Det er mye penger til forbruk, men de kan jo også brukes til større ting, som nytt kjøkken, bad eller kanskje en båt. Du kan ofte betale lånet tilbake over 15 år og dette er med på å sikre at du ikke skal betale altfor store månedlige avdrag. Det er selvsagt forskjell på hvor mye du må betale per måned hos de ulike aktørene. Dette kommer an på hvilken rente du må betale på lånet. Her vil banken se på hvor stor inntekten din er, hvor mye gjeld du har og ut fra alt dette regner de ut hva de mener du kan betale i måneden. Din betalingshistorikk blir også sjekket og en kreditscore blir utregnet på bakgrunn av disse og andre kriterier. Renten blir da fastsatt og vil være forskjellig fra person til person. Jo høyere inntekt du har, desto større er sjansen for en lav rente og dermed et rimeligere lån.

Forbrukslån til oppussing

Søk om lån til oppussing hos flere banker for å få et sammenligningsgrunnlag.Det er ikke mange andre land hvor det blir brukt så mye penger på oppussing som i Norge. Og oppussing koster mye penger, spesielt hvis det skal se flott ut og en velger de litt eksklusive løsningene. En del forbedringer som gjøres i boligen er med på å øke verdien og dermed får du noe igjen for utgiftene til et lån. Ønsker du å bytte ut kjøkkenet med et nytt og moderne eller oppgradere badet, så er dette forbedringer som du får betalt tilbake om du en dag skal selge boligen.

Ønsker du å refinansiere boliglånet eller kanskje selge den, så er det også viktig å få utbedret eventuelle feil og mangler. Mange søker derfor om et forbrukslån for å kunne ordne taket som har blitt slitt etter mange år uten utbedringer. Du må kanskje bytte ut en del av kledningen på huset eller vinduene må skiftes ut. Alt dette koster en del penger. Men, samtidig er dette nødvendig oppussing, som er med på å holde standarden oppe og du vil få igjen for investeringen om du får refinansiert boliglånet ditt eller solgt huset over takst.

Refinansiering

Det er også mange som bruker et forbrukslån til å refinansiere annen gjeld eller samle smålån til et større lån. Det er også populært å betale ut kredittkortene med et forbrukslån, spesielt hvis disse har vært brukt flittig og en har kommet på etterskudd med betalingen på kortene. Renten på kredittkort er mye høyere enn på et forbrukslån og det gir derfor god mening og ta opp et forbrukslån med en lavere rente. Også smålån er dyre på grunn av den høye renten og kan du spare 10% i rente, så vil det gi bedre rom i økonomien din og du vil spare penger.

Den beste refinansiering vil gi vesentlig besparelser.

Nye møbler og reiser

Ting i hjemmet holder ikke for evig og må byttes fra tid til annen. En del slike innkjøp blir ofte finansiert med et forbrukslån. Da kan en bytte ut flere møbler på samme tid og betale ned på lånet over en årrekke. Dette gjør at økonomien ikke belastes på samme måten som hvis en skal kjøpe sofa, seng, spisebord og TV på samme gang og betale med egne oppsparte midler. For mange er det uaktuelt å spare opp i flere år for å kjøpe nye møbler, da er det bedre med et lån. Andre har en hverdag med mye jobbing og aktiviteter som skal rekkes. Da er det lett å drømme seg bort på en reise til et eksotisk sted. Og er det lenge til feriepengene kommer inn på kontoen, så er et forbrukslån løsningen for mange. Da kan drømmen oppfylles når reisen er billigst og dermed sparer man faktisk penger i stedet for om man hadde vært nødt til å kjøpe flybillettene når de er mye dyrere.

Eget sted å bo

For mange som skal kjøpe bolig første gang eller leie en leilighet, så dukker spørsmålet om egenkapital eller depositum opp. Skal en ut med kr 40 000 i depositum, så er et forbrukslån ofte en løsning. Lånet vil fungere som en oppsparing og når lånet er betalt tilbake og du skal flytte til et annet sted, så er pengene dine. Også det å kjøpe egen bolig er en utfordring. Når det kreves 15% i egenkapital, er det mange som tar opp et forbrukslån og bruker dette som egenkapital. Det er en dyrere løsning, men da er du inne på markedet.

Uforutsette utgifter

Mange opplever at det fra tid til annen dukker opp uforutsette utgifter og da blir et forbrukslån løsningen. Som når vaskemaskinen og kjøleskapet plutselig går i stykker den samme uken, eller en har fått en ekstraregning på reparasjon av bilen. Da er det kjekt å kunne betale med en gang, frem for å vente på neste lønning fordi man ikke har penger i bakhånd.

about author

Mira

post@spanialeiebil.no

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.